de egel!!!

8 november 2005

arie

arie

Zit ik (aan het eind van de middag, het was nog heerlijk zacht weer) in de tuin een appel te peuzelen, -ja ik weet wel dat die er eigenlijk voor de merel ligt, maar goed) komt er een boze stoffer op pootjes langswandelen, die op een akelige manier naar MIJN appel gaat kijken.
Ach wat schattig, zei mijn GK, die in de geopende serredeur stond: daar loopt de Ego (of zoiets).
Mij bedoelde ze er niet mee (dat schattig dus) want ze zei: Arie! Laat die appel nu maar liggen voor de Andere Dieren, jij krijgt al genoeg.
Hoezo genoeg. Er kan altijd meer bij!
Arie,
Alhier.
p.s. hebben jullie wel eens een Ego gezien? Ze smakken ook nog tijdens het eten!


kabouter

kabouter

Beste Arie,
Het lijkt me heerlijk om op je gemak een appel te nuttigen. Zou het graag ook doen, denk ik. Maar heb je er wel aan gedacht dat die Ego misschien wel geen GrootEgo heeft die appels voor hem regelt en dat ie dus moet leven van wat ie kan vinden?? Dus meneer De Taris, wees grootmoedig en gun een ander ook wat… En wat denk je van die Merel voor wie de appel eigenlijk bedoeld was?? Waarschijnlijk zat die stiekum te vloeken ergens in een struik…
Kabouter…ook Alhier


Pien

Pien

En wat zijn ze lelijk he .. ja ik weet dat je niet discrimineel mag zijn, maar toch. Deze zagen we vorige herfst, en Groot Konijn heeft er toen een foto aan verspild .. egel


Ziggy

Ziggy

Nou, ik vind wel hun haarlook heel chique, van die Ego. Ik heb altijd maar dons en flufjes en plukken en ik geloof dat zo’n stekeltjeskapsel mij ook wel heel mannelijk zou sieren.

 

 


arie

arie

Ja kabouter, ik weet het. Arie zou iets grootmoediger moeten zijn en de egel (of merel) zijn appeltje moeten gunnen. Kijk, met Leentje heb ik nooit last, die weet wanneer genoeg ook daadwerkelijk genoeg is, houdt haar lijn in de gaten, en kan Andere Dieren in haar omgeving verdragen. Arie daarentegen…… Nu ja.
Ik geef ze straks allebei nog maar een plukje hooi voor het slapen gaan en leg buiten een verse appel neer.
Tantannelies
GK van Arie en Leentje


arie

arie

Ze hebben nare, ronde oogjes.
En ze prikken ook nog!
Arie.

 

 


grandrabbit

grandrabbit

Grootkonijn zag zojuist tijdens een middernachtelijk uitstapje een egeltje het fietspad oversteken; hij constateerde dat ze met die korte pootjes toch aardig snel kunnen dribbelen!
Wel noteerde hij met enige zorg dat de egel niet voorzien was van een reflecterende strip of zo, dit kan natuurlijk heel snel tot ongelukken leiden. Ligt het bewustzijn voor verkeersveiligheid van egels echt op zo’n laag niveau?!
Overigens vindt Grootkonijn egels niet lelijk, zelfs vindt hij dat Pien af en toe op een egeltje lijkt, vooral als ze haar stekeltjes opzet.


leentje

leentje

Ik stel reflecterende schoentjes voor. Het kan gewoon in de supermarkt (in standaardmaat)
verkocht worden! Natuurlijk hb ik gisteren Arie nog uren horen mopperen vanaf de benedenverdieping…. Vergeleken met Arie ziet de Ego er heel behoorlijk uit, moet ik zeggen!!
Met ferme groet,
Leentje,
stekelig alhier


Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Tss een Ego, nog nooit gezien in mijn plattelandsdorp. Egos gebruiken denk ik heel goede haargel zo te zien, echt van die spikes. Wel heb ik een Vlaamse Gaai gezien en ook veel merels en mezen de laatste weken, die komen af op besjes in de tuin. Dat geeft niet, want die lust ik toch niet….
Vos

 


Ziggy

Ziggy

Mijn tuintje is gelukkig helemaal met muur dichtgemaakt, dus er kan niets in of uit lopen. Geen rare Ego’s met reflecterende schoentjes, maar mijn GK ziet ze wel vaker buiten rondlopen want wij wonen naast een heel groot bos. Ze heeft zelfs ooit een hele klein Ego gevonden die hulpeloos lag op een heel groot grasveld dichtbij en toen heeft zij en haar vriendin een handdoek gepakt en daar de Ego in gestopt. Hij zat helemaal onder de vlooitjes en andere nare beestjes en toen hebben ze hem naar de dierenambulance gebracht, waar ze hem hebben grootgebracht en weer ik het Wild hebben teruggezet.
Maar bij ons vliegen wel soms hele grote Roofvogels over en die vind ik naar want die kunnen mij wel aanvallen en daarom laat GK mij nooit alleen in de tuin rennen.


leentje

leentje

Spannend, wonen naast een Grootbos. Komen er wel eens Wilde Konijnen (dat zijn konijnen zonder GK’s) of Hazen over de muur kijken, en een praatje maken? Wij hadden hier laatst wel de Grote Boze Reig in de tuin. Hij was op zoek naar onze kikkers…
Leentje,
ont-spannend


Ziggy

Ziggy

Nou, ik ben nog geen GK-loze konijnen tegen gekomen, onze muur is te hoog voor ze om over te springen. Maar wij hebben wel Spechten, Uilen en Reigen in de tuin, laatst schrok GK omdat er zomaar een Reig op de muur zat en dat terwijl we eigenlijk wel een hele klein tuintje hebben. Meneer en Mevrouw Specht zitten geregeld te tikken op ritme in de tuin, dat zijn toch wel onderkende muzikale vogels, want ze tikken best mooi…


arie

arie

Aha! Gaat dat dan zo van: shoo-bie-doo-dah. La-la-la-la- (tikketikketik-tikketikketik) BoemBoem!!
Of meer van Tadam-Tadam-Tadam_pompom. Doekedoeke-knar??
Die ken ik wel- al heten ze bij ons Belgische gaai- of kakauw.
(Leentje alhier zegt nu dat we hier geen spechten kennen-maar we hebben wel een bosVlakbij).
Hoe dan ook: Swing it out!
(Arie, bejaard maar jazzy)


Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Lekker ritme! Bij mij in de tuin wordt de ritmesectie ingevuld door X-ters en Kauwtjes aangevuld met wat overvliegende ganzen (ik woon vlakbij het Ijsselmeer). Dat gaat zo:
Krrrr-krrr-kr-kr-krraaa
Gakgak-GAK
krr-krr-Kraaa
gak gak GAKGAK-Gak
En voor wat meer fleur hebben we mezen en merels en wordt het toch nog een vrolijke boel.
Meneer Vos,
Dirigent


leentje

leentje

Gak-gak-gak….
tsivie, tsivie,tsivie
gakgakgakkerdegakgakgak
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
aaaargh!
tsivie,tsivie,tsivie
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Gaaaaaak!!!!!!
kkkkkkkkkkkkkkk…………………………….
(maandagochtendimpressie: aanvliegroute ganzen-beschaafd meesje- gk dat struikelt terwijl ze naar Ganzen kijkt,en de huisroodborst die net weer terug is en terrein afbakent.)
Leentje.
(zwijgzaam) alhier


pien_en_ko

pien_en_ko

Wat een luidruchtige activiteiten overal! Hier hebben wij vandaag al een Grasmaaier en een Buurman met een Zaag gehoord – maar aan het dierenfront is het verdacht rustig. Geen merel, mees, gaai of ekster te horen, geen reig te zien, en ook de roodborst is blijkbaar nog niet winterklaar. De enige die af en toe opduikt is dat onderkruipsel dat zich Meneer Mol noemt – en die zien we dus liever niet meer terug!


leentje

leentje

O, maar wij hebben ook een Buurzaag!!!!
maar de ganzen winnen van hem!
Inmiddels is de Ego elke dag te zien, vooral als het bijna donker wordt. Hij denkt dat niemand hem ziet- maar Wij nijnen hebben goede ogen-(behalve arie, want die heeft er een zalfje in en ziet dus scheel) en hij zoekt naar appeltjes en een Winterhuis.
Kijk, dat is nou een beetje zielig.
Het wordt kouder en de Ego heeft zelfs geen muts en wanten. Laat staan een serre met een eigen hokje….
Doebiedaah-daah-daahLeentje


Ziggy

Ziggy

Kan de Ego eigenlijk niet de mijtjes naar Arie hebben gebracht? Want zo’n diertjes nemen ook allerlei ongewenste diertjes in en om zich mee.

 

 


leentje

leentje

Misschien???
Ze hebben ook Teken-
een der gruwelijkste diersoorten…..

 

 


arie

arie

nee, ik heb de ego niet eens van dichtbij ontmoet…..
Bah! Ik stink naar StrongHold…..
Arie
en zijnmijtenbende

 


Nibbit

Nibbit

O ja Teken die zijn inderdaad erg. Toen Edje, alhier, gevonden werd had hij er wel 100! En Gk daarna ook want die kroop door de bosjes om hem te vangen …
Lieve Arie, ik voel met je mee. Ik kan vanaf mijn plekje hier zelfs Suzanne en Luni ruiken.
Groetjes,
Nibbit


Ziggy

Ziggy

Stronghold, het klinkt al bijna als een hele goede gel!!
Maar tis wel sneu dat je nu met teveel beestjes zit die helemaal niet gewild zijn.
Mijn GK had laatst twee van haar salamandertjes dood aan bloedzuigers. Dat zijn ook hele nare ongewilde diertjes. Ongedierte allemaal

 


leentje

leentje

Ik heb echt medelijden met Arie,
Na zijn Stronghold behandling zat hij wat zielig voor zich uit te kijken in de kartonnen doos (=voor ons verwensituatie, met doos, hooi en aanspraak in de keuken) Hij was dapper, mopperde niet. Maar: hij krijgt ook nog drie keer per dag oogzalf en dat is droevig.
Het is niet Arie’s topweek…
L.
Ja, en die bloedzuigers zijn heel akelig om te zien. (we, nou ja mijn gk dan, hebben ook een vijver)


Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Waarom heeft Arie oogzalf nodig? Daar zitten toch geen mijten?

 

 

 


leentje

leentje

Ontstoken linkeroogje…..
(Er drijft zelfs een mijt in het traanvocht, mompelde de dierenarts)

 

 


Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Tjee, wat zielig voor Arie. Misschien moet je vandaag maar gezellig met hem bij de verwarming gaan zitten. Hij kan wel wat gezelligheid gebruiken lijkt me.
Vos

 

 


Nibbit

Nibbit

Ja, arme Arie
Mijten, ontstoken oogje, het zit niet mee zeg.
Het wil weleens een beetje verlichten als je oogjes zachtjes worden gepoetst met kamille of brandnetel thee, voordat de zalf erin gaat.
Liefs van Nibbit
… ps Als Leentje dat zou doen, moet ze wel voorzichtig zijn met haar nageltjes


arie

arie

Dank jullie wel, voor het medeleven!!!
De afgelopen week was een beetje ongemakkelijk, met Zalvende GK’s
Zeurende Dierenartsen Misdadige Mijten en ander gespuis, maar het forum
Biedt Ondersteuning, ook in moeilijke tijden.
Arie,
Alhier!


Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Vind ik ook, wij konijnen staan altijd klaar voor elkaar. In goede en minder goede tijden!