Draadloos

14 november 2005

Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Vorige week, toen mijn GK net weer wat beter was, werd er een grote doos bezorgd. Alle dozen verwelkom ik als goed konijn met meer dan gemiddelde interesse, en zo ook deze doos.
Er zat een klein kastje in en een stekker, wist niet waar dat voor was. ‘Voor draadloos internet’, verduidelijkte mijn GK. De halve zaterdag waren ze er druk mee en ik mocht mer er niet mee bemoeien. Wat ik ook niet heb gedaan, want er waren belangrijker zaken te doen in de tuin.
Maar goed, nu hebben we dus ‘draadloos internet’, volgens mijn GK gaan de berichten nu onzichtbaar door de lucht. Ik probeer ze op te vangen met m’n oren (want misschien zijn ze wel hoorbaar), ik heb nog niks gehoord. Weten jullie op wat voor geluid ik moet letten? En wat voor geluid maken Fieressen? Ik vind het maar niks dat die onzichtbaar door de kamer gaan.
Eigenlijk ben ik een beetje bezorgd.
Meneer Vos


Jip

Jip

Ha meneer Vos,
Geen idee hoe Fieressen en Internet-zonder-draad klinken.
Bij ons is het net weer andersom ( net als ons uiterlijk ). Ons Groot Konijn, de vriend van ons Grote Konijntje, wil intrenet-met-draad maar is de draad kwijt. De draad gaat aan de buitenkant wel de muur in maar komt hier binnen nergens de muur uit. Ik denk dat ik wel weet hoe dat komt, want in het begin van de verbouwing van het huis heeft dat Grote Konijn alle gaten in de muren dichtgeplamuurd, dus ook het gat waar de draad uit moet komen denk ik.
Tsja…kom ik toch weer uit bij het feit dat konijnen qua intelligentie beter bedeeld zijn dan al die Grote Konijnen. Ik denk trouwens niet dat je je zorgen hoeft te maken hoor, dat is verspilde energie.
Groeten weer vanuit het zuiden, Jip en Sophie


pien_en_ko

pien_en_ko

We hebben het even nagevraagd bij onze Technische Tak (ook bekend als Grootkonijn), en volgens deze Nog Wat Moeizaam Wandelende Tak moet je dan op zijn minst ook een draadloos toeterbord en muis hebben, en nog zo wat dingen. Op onze vraag waarom hij dat dan niet gewoon even aanschaft, antwoordde hij dat-ie nog aan het sparen is voor een draadloos Koffie Zat Apparaat .. kortom, de techniek mag dan ingewikkeld zijn, maar het loopt toch meestal vast op de financiering ..


Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Tss, een draadloos koffiezetapparaat, die GKs hebben wel rare wensen! Wij konijnen houden juist wel van draad en kabel.
Het draadloze internet vind ik wel weer handig, want dan kan de laptop gewoon op de grond staan zodat ik er ook makkelijk bij kan. Maar goed, ik ben toch nog steeds niet gerust op de Fieressen. Straks komt er gewoon een Griekse Matroos door de lucht. Ik hoor ook de hele tijd op het journaal over vogelgriep, dat Fieres vliegt ook door de lucht. Nee dan kunnen ze wel een Firewall en een Fieresscanner hebben, ik geloof zo dat ze er nog langs kunnen. Fieressen zijn namelijk onzichtbaar.
Ohja Pienenko, wat is een Kwark?
Meneer Vos


leentje

leentje

Bij ons in huis is alles draadloos, door de computerhobby van het kleine GK.
Nu heeft hij voor ons wel wat kabels bewaard, daar kunnen we ongevaarlijk-en onder begeleiding- aan knagen.
Leuk? Helemaal niet. Waar blijft de sport. Effe lekker gevaarlijk een telefoonsnoertje beknagen, en dan op het geschreeuw van de 3 GK’s letten de volgende dag! Wink dat is pas leuk.
Volgens mij is Draadloos eng. Ik vertrouw die Loos niet, hij zweeft gevaarlijk in Quarks, Partikels, en Cohorten door de lucht.
Wij zien het niet.
Maar wij WETEN
Innerlijk
dat het niet klopt.
Ingenieur DaLeentje
Alhier
p.s.
en dan zo’n Vuurmuur…
daar geloven die sukkels ook nog in……….
neemt u maar van mij an, alles kan er langs


arie

arie

vandaag wel gelachen,
Hoorde een enorme klap en zag toch (ietwat doorschijnend was-ie wel) dat het Loos tegen de vuurmuur was aangknald
Leve het Ouderwets!
Tegen de vooruitgang!
Arie,
Alhier


grandrabbit

grandrabbit

Een Kwark is een klein en sterk behaard wezen dat op zijn achterpoten rondloopt, net als Grote Konijnen en Kabouters, waarmee het waarschijnlijk in de verte verwant is (nee, niet die Kabouter die we hier allemaal kennen, maar die puntmuts-figuren). Hij is wat kleiner dan de gemiddelde Kabouter, maar heeft een vriendelijker karakter, ook tegenover Konijnen (de meeste Kabouters hebben het niet zo op Konijnen). Je ziet hem meestal met een rugtasje, gevlochten van zijn eigen haar, waarin hij allerlei geneeskrachtige kruiden en eetbare planten verzamelt.
Oh ja, ik heb deze informatie niet van mezelf, maar van mijn verwant Donkernijn (alias Darkrabbit) die het een en ander beweert te weten op dit gebied. Zelf ben ik om onduidelijke redenen niet in staat om een Kwark te zien, zodat ik ook geen foto kan bijvoegen. Vreemd, want Pien en Ko en Tantemeniek zeggen dat ze hem wel kunnen zien ..


leentje

leentje

Hoe beschrijft Donkernijn het Loos?
Leentje

 

 


superwenneke

superwenneke

Draadloos telefoneren dan praten ze in een ding terwijl ze door het huis lopen en ons lastigvallen. Vooral Groot BlondKonijnen Vrouw kan daar wat van. Als je iets van elkaar wil weten, snuffel je of stampen werkt ook…
Dan heeft GKVrouw ook draad loos muziek. doet ze wat in haar oren en hoort ze ons niet meer als we eten willen (wie is die Mu Ziek, en waarom jat ie ons vrouwtje?)
geef ons maar draden!
En dan nog iets, ons GK wordt gestolen!!!!!!!
Goed opletten op een klein zwart konijn! Hij pikt alle kusjes en knuffels!!!!
Poot
Lucky&Eva(draadexperts)
Lexi&Yara(ontsnappingsexperts)
Lindy&Merlijn&Sofie&Yvo(vreetexperts)
Floris, opvangnijn, de zwarte JA


leentje

leentje

O, heel naar, Mu Ziek.
Je kunt uren streng kijken in de richting van de wortelmand, maar als Mu Ziek op visite is gebeurt er gewoon nix
Ook mijn GK telefoneert Draad Loos: Ze neemt Loos dan mee naar boven, of zelfs mee naar buiten,
en is ernstig afgeleid.
Ik heb het gewoon niet met Loos en Ziek, kan er bijna geen prettige gedachtn aan wijden.
groet,
leentje
draadvast


superwenneke

superwenneke

heb jij ook moeite met de zwarte???
kunnen we Loos en Ziek niet aanvallen!!!!!!!!
(in dit geval) Yara rotsvast vertrouwen in Leentje

 

 


leentje

leentje

Ten Aanval!
Ten Knaag!
Laten wij, dappere nijnen van het PienenKobusgenootschapsforum voor eens en altijd afrekenen met Ziek en Loos
laten wij Kuilen graven, vallen zetten en op onze Hoede gaan zitten, zodat we ze snel betrappen, en verbannen…
Weg met Ziek, weg met Loos
Leentje,
Dapper alhier


superwenneke

superwenneke

En WEG met Zwarte Floris die alle Aandacht afpikt
pak de kaarsen en de zwaarden samen trekken wij ter strijde!
GO leentje!!!!
Lucky&Eva
Lexi&Yara
Lindy, Merlijn, Sofie en Yvo
Zwarte Floris die met zijn kop vooraan staat


Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Hallo lieve vrienden,
We moeten uitkijken dat we niet doordraven in ons streven naar een Loos en Ziekvrije wereld. Zo meteen graven we een kuil waar we zelf invallen; geen Loos is geen internet is geen goede gesprekken. En wat Mu Ziek betreft: gewoon lekker meestampen en een beetje dansen.
Meneer Vos

 


arie

arie

Goede meneer Vos,
Ik ben het met U eens: we moeten niet al te fanatiek worden. Laten we af en toe maar vrolijk in onze voorpoot lachen om Loos en zijn vrienden. (Natuurlijk dienen wij wel alert te blijven!) Een alert konijn is een verstandig konijn!
Met vriendelijke groet,
Arie, alhier
taris, en dus ook niets zonder Net.


Jip

Jip

Dag Meneer Vos,
Ik ben het helemaal met je eens. Ik werd een beetje bang van al die strijdlustigheid hier op het forum. Ben jij goed in het dansen? En zo ja, welke dans doe je dan? Ik ken niet zo veel dansen, maar ik heb een keer op de televisie gezien ( die wordt trouwens aangestuurd met een draadloos kastje dat ze aflstands-bedien-ding noemen, heel handig ) dat mensen aan het break-dancen waren. Nou, volgens mij waren ze gewoon binkies aan het maken, daar leek het in ieder geval op. Daar ben ik dus goed in, break-dancen.
Heel veel swingende groeten van el Jippo.


Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Olla El Jippo,
Jouw spaanse naam doet vermoeden dat je toch ook een danser bent, goed in de tango ofzo. Je weet wel die dans met van dat woeste gestamp. Ikzelf ben heel goed in de quick-step, samen met met mijn GK. Bijna elke ochtend doen we een dansje op het vloerkleed. Het gaat alleen niet zo heel goed met een GK, want die zijn door die onmetelijk lange lijven niet zo heel wendbaar, dus als ik al drie rondjes heb gedaan heeft zij zich pas 1 keer opgedraaid. Maar het geeft niet, want het is vooral gezellig. Na het dansen ga ik dan even liggen voor een knuffelpartijtje
Vos


Nibbit

Nibbit

Hallo allemaal!
Terwijl jullie een dansje maakten dacht ik nog, er zijn ook Goede Lozen, zoals bijvoorbeeld Auto Loos op Zondag. Dat is heel veilig voor onze wilde Mede-Konijnen ! En dan heb je nog Loze Hoek, samen Uitzicht Loos, als je je als Konijn je eens terug wilt trekken in zo’n Hoek, dan ziet niemand je
Vele groetjes van Nibbit


leentje

leentje

……En ik ken ook nog een verhaal over een meisje datLaatst Loos was- het schijnt iets te maken te hebben met de Zeevaart in vroeger tijden…..
Soms zie je een auto rijden die ook (van gend en) Loos is, en deze auto’s brengen pakjes rond, dat is natuurlijk leuk en nuttig.
Maar………………..mijn gk zegt dat ik af en toe HopeLoos ben en dat ze daar RadeLoos van dreigt te worden
Snap het niet.
groet van leentje,
hier, dus niet daar loos.


Pien

Pien

Penning Loos bestaat ook, volgens ons Grote Raadselachtige Konijn – hij schijnt er geld mee te bedoelen.
En dat vindt-ie dan weer Waarde Loos

 

 


arie

arie

Je schijnt ook Loze Beloften te hebben
Is de beloft dan in enkelvoud Loos?
Waarschijnlijk,
na vandaag is mijn gk ook een beetje penning-loos!
Arie,
getroost en dus niet Troosteloos!


Sophie

Sophie

Over Loos gesproken,
Vanmorgen zei ons Grote Konijntje dat ze morgen even onze nageltjes gaat knippen, dan zijn Jip en ik dus weer nagel-loos! En da’s niet leuk! Ik zal me dan ook weer hevig verzetten. Want ik ben nog niet tand-loos gelukkig. Kom op zeg, nagels knippen!

 


Ziggy

Ziggy

Ik ben ook laatst nagel-Loos geworden. Ik was namelijk blijven hangen met mijn duimnagel aan de tralies en toen raakte ik in paniek en het was ook nog eens ‘s nachts. Dus toen trok ik heel hard en heb zo AUW mijn hele nagel eruit getrokken, toen ben ik heel hard gaan trappen en kwam GK als een gek aanrennen, zo uit bed gesprongen om mij te troosten en mijn wond te verzorgen. Dus nu heb ik een 17-nagellig konijn, maar nog steeds niet hope-Loos.


Nibbit

Nibbit

Oei Ziggy, dat zal pijn gedaan hebben ? Is het nu Gevoel-Loos ?
En hier Suzanne, bijna Mijt-Loos:

Suzanne

Suzanne

 

 

 

 

 

 

 

 

 


leentje

leentje

Lief!!!!!
Die suzanne

 

 


Nibbit

Nibbit

Suzanne zegt “Dank je”
Nibbit,
“ik vind Arie lief

 

 


Jip

Jip

En hier Suzanne, bijna Mijt-Loos:
Ha Suzanne,
Je lijkt een beetje op mijn Sophietje, maar die is wat forser gebouwd.
Groetje Jip, en beterschap natuurlijk.

 


Nibbit

Nibbit

Ha Jip,
Misschien zijn jouw Sophietje en Suzanne wel familie dan, jullie wonen toch ook in de Licht Stad dacht ik eens gezien te hebben ?!
Groetjes,
Nibbit


Sophie

Sophie

Ha die Nibbit,
Wij wonen inderdaad in Eindhoven! Da’s waar ook ja, misschien is Suzanne dan wel mijn zusje. Dat is bijzonder. Ik ben geboren in woensel, bij meneer de fokker die aan de lengte van mijn oren kon zien dat ik te groot zou worden, en daarom mocht ik toen naar Jip toe. Maar is Suzanne soms een binnenkonijn? Want Jip zegt wel dat ik veel forser ben, maar dat is mijn vacht hoor!
Groetjes Sophietje


leentje

leentje

Ha, jullie zijn dus Licht(stad) en Elektriciteitskonijnen….
Wij (Arie en mijzelve) zijn Weer en Wind konijnen, want wij wonen in De Bilt, en daar wordt het weer gemaakt.
Met mijn excuses aan iedereen, want vandaag is er iets misgegaan…..
HagelLeentje,
Alwaaiendhier


Nibbit

Nibbit

Hallo hallo,
Jaaah HagelLeentje het is inderdaad een beetje misgegaan, het is behoorlijk nat hier in de Licht Stad! Maar het is jullie vergeven hoor
Nibbit,
“persoonlijk niet zo voor nattigheid..”

 


Nibbit

Nibbit

Hallo Sophie,
Suzanne woonde eerst in een opvang, maar is ook geboren bij een meneer fokker, heel bijzonder ja! Ze woont buiten maar haar vacht is iets minder nu door de Mijt Dus eigenlijk is ze ook wat forser, dat geeft niet hoor zegt haar vriendje Luni, dat vindt hij ‘wel lekker’
Groetjes van Nibbit,
namens Suzanne