veel lawaai …

23 november 2005

kabouter

kabouter

Ik heb een vraag medekonijnen…
Mijn GK is meestal lekker rustig als ik in haar buurt ben. Ze kan me ook erg goed helpen om mijn ogen, die altijd wat tranen, schoon te houden. En altijd wordt de OgenSessie afgesloten met een heerlijke aaibeurt… Maar sinds een tijdje is ze helemaal niet rustig meer… Zit ze me te aaien… begint ze opeens te Blaffen zodat ik me een ongeluk schrik… dan haalt ze een lap uit haar Lange Stelten Omhulsel, brengt die naar haar neus en maakt dan geweldig storende Tettergeluiden!! Wat kan dat zijn!!! Gaat dit nog weer over??? Ik vind er niks an zo!!!
Kabouter, die helemaal opgefokt wordt door al die herrie.


pien_en_ko

pien_en_ko

Hadden wij nou ook! Of liever gezegd ons Groot Luidruchtig Konijn had het. Het was hier alleen een beetje rustig als-ie op z’n rug lag .. nou ja, niet helemaal rustig dus, maar dat snurken zijn we een beetje gewend. Het schijnt allemaal door een Neus Fieres te komen, en als je wel eens goed naar de Neus van een Groot Konijn hebt gekeken, heb je wel gezien dat er een hoop ruimte is voor Fieresen ..
Het gaat gelukkig meestal vrij snel weer over!


leentje

leentje

Geen Gehoor, er schijnt een dier te zijn dat altijd zo tekeer gaat, het is de Fant. Zeker de Fieresfant, en ik hoor dit soort rare geluiden regelmatig bij mijn GK’s. Zelfs hun onhandige kleine oogjes tranen dat het een lieve lust heeft, en ze wuiven ook de hele dag met de Doek,
die zijn overigens enig om mee te spelen, heerlijk zacht en zo scheurbaar- ik heb er al eens een nestje van gebouwd. Wat een ellende deze week op het forum, Fieresfanten,Mijten, Mijters……….
leentje
alhier, in gedachten ook aldaar!


arie

arie

Er is er maar EEN in dit huis die veel lawaai maakt en dat is HareHoogheid zelve.
Niet dat ze verkouden is, maar ze dendert door haar kamerkooi, onst op de spijltjes en dwingt zo het spelen af…  Geef mij maar een verkouden GK. of de Fant
Arie.
Alhier met Mijt en Hoofpijn


Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Oh Arie, dat is toch juist leuk dat Lieve Leentje zo vrolijk is? Dat is juist wat ik zo aan haar waardeer.
Mijn GK’s hebben ook wel eens zo’n neusfieres maar ik stoor me niet zo aan het lawaai. Vroeger toen ik nog in A’dam woonde kwamen er heel vaak hele grote Fieressen langs door de lucht, zo genoemde vliegtuigen. Die maakten zo veel herrie dat alle andere geluiden er een kabbelend beekje bij lijken.

Vos


Zwartje:
Hallo,
Weet je wie er ook vreselijk lawaai kan maken? Mijn buurkonijn Snoesje! Ze gaat dan bovenop haar houten nachthok zitten, waar ze knoerhard met haar achterpoot op gaat zitten roffelen. Dat doet ze vooral als ze een dagje niet naar buiten mag (als het erg regent bijv.). Ook kan ze heel erg hard knorren als mijn GK haar uit haar hok pakt. Ik vind het maar een vreemd konijn eigenlijk.
Zwartje.


kabouter

kabouter

Lieve Medekonijnen,
Ik wil even laten weten dat ik errug blij met jullie ben! Jullie geven me het gevoel dat ik er niet he-le-maal alleen voor sta. Tenslotte woon ik alleen – als konijn dan- en ik kan nooit eens even met een mede Langoor overleggen. En die Langbenige Kort Oren…ze zijn best lief hoor… maar het blijft toch een vreemd slag volk waarmee je als Konijn niet altijd meteen op één lijn zit.
Nou ja, ik weet nu in ieder geval dat de Trompetterlijn binnenkort wel weer zal worden opgeheven en daar verheug ik me heel erg op. (en volgens mij zal mijn GK er ook niet rouwig om zijn als dat stomme Fieres weer is vertrokken)


Ziggy

Ziggy

Ik heb gehoord dat Fietamientjes helpen tegen een Fieres!!
Nu weet ik niet waar je Fietamientje kunt vinden, misschien dat ie wel stinkt en je hem kunt snuffelen of maakt ie veel lawaai…

 

 


leentje

leentje

Fieta Mientje woont in een pot.(potten), meestal bruin, ze staan in de kast, en ze ontlokken vreemde zinnen aan mijn GK: O, heerlijk, hier zit zelfs Zink in en Koper (Volgens mij zijn dat bouwmaterialen).
Ja, geef mij maar de MientjeCee (dat is een Mientje dat in stukken mag ontsnappen)
O, is dat met E? houdt de huid jong (de stakkers hebben geen pels)
Vreselijk duur! Maar dan heb je ook wat! (Dat heeft ze ook over mijn kooi gezegd)
Ik wil graag mineralen erbij.
Leentje,
Alhier, niet Fita wel Fit….


kabouter

kabouter

Nou, vrienden, jullie zeiden wel dat dat Fieres zo weer weg zou gaan maar dan weet ik niet wat jullie “zo” vinden…
Ze blaft nu als een hele meute HondBeesten tegelijk en ik heb het tóch al niet zo op HondBeesten…
Nu ben ik wel benieuwd…iemand vertelde haar dat ze een drankje moest brouwen van Bier, Anijs en BruineSuiker…hebben jullie wel eens gehoord dat dat helpt tegen Keel- en NeusFieressen??
Het staat nu op het vuur, dat drankje, stel je voor dat ze er ook nog van gaat zingen…bier enzo… je weet het niet…


leentje

leentje

Lekker de rug inwrijven met teatreeolie (ontsmet, tegen koorts en infectie) (tieketrie zegt pien altijd).  Stomen met eucalyptusolie (maakt de luchtwegen/neus weer open)
Pepermuntolie: drupje op het voorhoofd, tegen duf, hoofdpijnerig gevoel.
Dokter Leentje

 


arie

arie

Ja, ik ken die luchten.
Heel veelzijdig, momenteel ruiken mijn ohok en ik naar een kruising tussen een kudde mentholsnoepjes en een rol pepermunt.
En verantwoord dat het is! En Eko!
Arie
heerlijk geurend alhier


Nibbit

Nibbit

Hmm Arie,
dan zou ik mijn snufferdje wel eens tussen jouw haren willen steken
Nibbit,
die wel van een snoepje houdt!