konijnen-liederen

30 november 2005

leentje

leentje

Lieve en Goede Medenijnen van het Forum, naar aanleiding van het stukje “Nieuws” waarin Pien haar verjaardag werd gevierd, kwam er toch een vraag bij me op. Overkomt het jullie nu ook? (Pien dus wel) Dat af en toe des avonds een GK die in een lied uitbarst? (De eerste keer schrik je je suf) Ik vond het een beetje eigenaardig, Arie is het in deze met mij eens, maar ik wil mijn GK natuurlijk niet belachelijk maken, maar ja, dan gaat ze dus zingen…

 

Wie is er dan het mooiste nijn,
wie heeft de mooiste vacht,
Wie telt nu alle sterretjes,
gaat slapen zoet en zacht???

Ja. En moet ik haar dan vertellen dat ik
a. geen interesse heb in astronomisch onderzoek
b. niet moe ben en dus niet wil slapen

Nee, toch….. maar ja, je voelt je zo opgelaten… Maken jullie dat ook wel eens mee?

(Zie wel dat ik wat slordig had getypt)
Nog een voorbeeld van zo’n chanson:

O, de kooi waarin ik woon
is weer helemaal fris, weer helemaal schoon!
Nu nog een pepermuntblad tot besluit,
en ik kan weer wat dagen vooruit…

(he? Zij woont toch niet in mijn kamerkooi?)

Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Mijn GK’s zingen eigenlijk nooit voor mij of over mij. Wel praten we over vanalles. Ik zal vanavond eens vragen of ze ook niet zo’n mooi persoonlijk lied willen zingen voor mij. Zeker nu ik berucht konijn ben.

 

Nibbit

Nibbit

Lieve Lot Genoten,
… ik ben blij dat het onderwerp eens ter sprake komt!
Hier moeten we dat vooral bij het opstaan ondergaan,
en denken jullie dat ze het zelf verzint. Neeeh, mooie chansons worden verbasterd:

 

Ni – hibit – je wat zing je vroeg
I – his je bak niet vol genoeg
O nee wortel is altijd veel te kort
Omdat hij tegen t-einde
Zo dadelijk tegen t-einde
Dan pas echt lekker wordt …

pien_en_ko

pien_en_ko

Dus ons Grote Merkwaardige Konijn is niet de enige met deze afwijking! – Maar we vinden wel dat hij de vreemdste teksten produceert ..
Volgens ons is het allemaal te wijten aan de verderfelijke invloed van die Sien ter Klaas, die de Groten er toe aanzet om te rijmen, zingen en in het algemeen onzin te verkopen – zouden ze denken dat ze op die manier meer kadootjes krijgen ?!!

leentje

leentje

Vandaag hebben we onze GK enorm uitgelachen…
Tijdens het verschonen van mijn hokje deed ze iets doms: ze gooide het zaagsel en de hooi weg. Had niet in de gaten dat ze OOK het voerbakje en mijn knaagblok (Ja, voor de kalk, dus) in de groenbak kieperde. Vijf minuten later moest ze dus half in de groenbak kruipen, geen gezicht!!!! En wat denk je?
Beschaamd zwijgen? Nee. Een Lied. terwijl wij nog nagiegelden zong ze:

 

O, wat ben ik dom dom dom!
de groenbak, hij valt bijna om!
want ik, ik moet erin
De voerbak doet van bombombbom
Het knaagblok bonkt van romromrom,
en ik, ik kruip er in!

Ik ga rechtsaf en dan linksom
zit geklemd en helemaal krom
want Leentjes bak ligt onderin!

(Ja, dan heb ik dus geen tekst meer…)

Nibbit

Nibbit

Jemig, Pien en Kobus, Leentje en Arie, waar jullie allemaal aan bloot gesteld worden. Uiterst vreemde teksten, GK dat alles weggooit en er zelf achteraan springt. Gelukkig nog maar een paar weken, dan hebben we de Kortste Dag gehad en komt er weer meer Licht in het duister.

Duvel

Duvel

Mijn GK zingt onder de douche. Wat daarbij vooral opvalt is het gebrek aan tekst.

Let me entertain you
heavens gone lalala nothing sjallalalaa
humhumtadaaaa`
so let me entertain you

erg entertainend zo op de vroege morgen….

Ziggy

Ziggy

Mijn GK wil ook nog wel eens mijn groen knabbelbolletje weggooien met verschonen, omdat ik het zo mooi onder het hooi verstop. Stel je voor er zouden ‘s nachts kapers komen die mijn bolletje willen, dan vinden ze het zo natuurlijk niet. Maar zingen? Nee dat doet ze gelukkig niet. En MV (dat klinkt rappig nietwaar?) Gefeliciteerd me je berucht konijn, komen er eigenlijk nog statussen hiernaar of is dit het hoogst dat we kunnen kruipen?

leentje

leentje

It’s a lovely day, today..
My mind is slowly drifting away
away to RabbitParadise…
I’m Singing again! Old, but not wise…….

Tantannelies

 

Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Mijn GK speelt gitaar, dat is ook erg! Elke avond gaat ie oefenen, als Willemijn al naar bed is en als hij er nou wat van kon dan was het tot daar aan toe, maar het lijkt helemaal nergens op. Ik zit er dan maar mooi mee opgescheept in de kamer om een uur of 11. Dan is het toch geen tijd meer om op een gitaar te raggen, maar heb je het liefs tv, rust aan je hoofd om de dag te overdenken en plannen te maken voor morgen. Het schiet door die herrie niet op met m’n plannen want ik kan me helemaal niet concentreren.

arie

arie

Het is ijzig, zeer koud,
en ik schuil in het hooi
zeven sterren aan de hemel,
tamelijk mooi
de egel moppert, hij heeft geen jas
geen wanten en zelfs geen das
nou is een das een tamelijk vreemd beest
met weinig talent voor gezelligheid en feest
Maar toch, dat leven zonder das..
nee de egel is absoluut niet in zijn sas…

(Hier valt leentje in, en doet de tweede stem!)
O, mijn GK komt er nu aan.
We zwijgen allebei want: we laten haar in de waan dat ze de enige hier is
die af en toe een konijnenlied zingt!
Shoebidoeaaaahhhhh!
Yeah!
Arie
(In zevenachtste maat)