WAM?

1 december 2005

Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Hoi Nibbit,
Ik las net je verhaal in het Licht. Volgens je GK ben jij de enige die altijd vrolijk is, terwijl je alleen bent. Ik zal je zeggen: ik ben echt helemaal alleen. Geen andere huisdieren in ons huis en ik ben ook altijd vrolijk. Ik ben eigenlijk nieuwsgierig naar je WAM. Wat is dat? Ik heb wel eens vaker konijnen gezien die dat hebben. Waarom hebben sommige konijnen dat?

Nibbit

Nibbit

Hallo Meneer Vos!
Ik heb even mijn GK om opheldering gevraagd. Zij zegt dat ze het een ietsje anders vertelde dan wel bedoelde: ” Iedereen is hier vrolijk hoor, maar omdat jij alleen bent tussen allemaal Happy Stellen, zou je denken dat dit je wat bedrukt, maar nee hoor! ” Mijn wam, mooi he. Ik ben maar eens gaan zoeken op het Inter Net, waarom. Het is niet dat ik teveel eet of zo, alhoewel eten wel een hobby is:
Voedster van grote rassen mogen een “wam” hebben. Een wam is een huidplooi onder de kin, waarin onderhuids vet opgeslagen wordt. Zit die wam er eenmaal, dan verdwijnt ie zelfs bij het afslanken niet meer. Het te veel voeren kan het ontstaan van zo’n wam veroorzaken, maar het kan ook erfelijk aangelegd zijn. (moet hier bronvermelding bij??) Bij mij is dat natuurlijk erfelijke aanleg.

leentje

leentje

O, dat staat wel heel deftig, zo’n wam! Mooie foto’s ook. En het diepte interview was ook mooi om te lezen, zo leren we elkaar echt goed kennen! Dat van die stofzuiger herken ik, laatst ben ik van schrik een keukenkastje ingesprongen. Naar zo’n geluid. Maar hoe kom ik nu aan zo’n wam???

Pien

Pien

Hee dat vroeg ik me ook al af, Leentje! Volgens ons Grote Duistere Konijn heb ik een heel klein wammetje (maar moet-ie me daarom een luiwammes noemen?). Veel eten schijnt dus toch goed te zijn – heb ik eigenlijk altijd al gedacht.

Nibbit

Nibbit

Dank jullie voor de complimenten. De foto’ s, daar heb ik veel wortels mee verdiend om stil te liggen, want anders deed ik het niet! Mijn wam had ik eigenlijk al toen ik hier kwam, maar toen was ik een ietsje te volslank. Weet niet of je hem ergens kunt kopen? Ik hoor GK de laatste tijd wel mompelen over iets opvullen met Bo Tox, die is een half jaartje geleden van de trap gekukeld en heeft nu de afdruk van de trap in een helft van haar achterkant (Bil noemen ze dat geloof ik).

kabouter

kabouter

Nou moet het toch echt niet gekker worden hoor, trapafdrukken in de achterkant van GK’s?? Ik dacht dat alleen MIJN GK zo’n afdruk in haar rug had, óók van de trap gevallen al een paar jaar geleden, maar ze moppert nog steeds over een zere plek daar ergens. Ze had toen ook een stukje rug gebreekt, gebroken, hoe was het ook weer, konijns is een veel gemakkelijker taal. Affijn, wéér iets wat Wij dus blijkbaar beter kunnen dan Zij. Wij vallen niet overal vanaf, toch??

Ziggy

Ziggy

Mijn GK heeft een Alziend Oog op haar bovenrug!! Althans ze noemt het altijd haar alziend oog, de dokter heeft om de een of andere reden een stuk uit haar zitten snijden en heeft er toen draadjes doorheen gehaald. En toen de draadjes erweer uit gingen bleven er zes gaatjes over samen met het overblijfsel van waar de dokter had zitten snijden lijkt dat op een oog met drie boven en drie onderwimpers en dus heet het nu haar Alziend Oog, die helaas alleen in de zomer kan kijken

Meneer Vos

Meneer Vos is the Boss

Een GK met een alziend oog, dat moet lastig zijn ! Hoe kan je nu boevige dingen doen als ze alles zien? Nee gelukkig zijn die GK’s van mij niet alziend. Wel verziend, daarom hebben ze twee glaasjes met een ijzerdraadje ertussen op hun neus. Bril noemen ze dat. Grappig dat sommigen van jullie niet van de stofzuiger houden. Ik ben er gek op, ik loop er de hele tijd achteraan en de kruimeldief vind ik nog veel leuker. Komt gek geluid uit en een beetje wind waardoor m’n haren gaan wapperen.

arie

arie

Ha, dat heeft mijn GK ook: ze heeft een indrukwekkende collectie Hema-leesbrillen! Die liggen overal door het huis en Leentje plus mijzelve doen ook wedstrijden: wanneer we s’avonds even op de bank mogen, leesbrilwerpen voor jonge en senior- nijnen!

leentje

leentje

Vooral proberen, collega’s! Zo’n leesbril is heerlijk licht, je kunt hem makkelijk in de bek nemen, en daarna ver-werpen (niet op plavuizen oid, want dan wordt het GK boos.

 

Nibbit

Nibbit

Hee dat is een goeie! Alleen, mijn GK heeft geen leesbril, maar ze heeft wel een camera met een heerlijk zacht velletje eromheen, als je daar je tanden inzet heb je een goede grip. .. en dan: hop door de lucht ermee.

 

arie

arie

eh………….. ook niet op de plavuizen en tegels….denk ik! Verder natuurlijk leuk!
hebben ze ook leesbrillen met velletjes?????

 

Nibbit

Nibbit

… eh, nee, ze vond het geloof ik ook niet zo fijn. Ze ving hem net op voordat hij op de grond belandde, ik zat op Tafel toen ik ermee speelde, ik dacht dat ze mee wilde doen maar ze sprak me streng toe: “NIBBIT” Leesbrillen met velletjes heb ik geen ervaring, maar, er is hier wel een Zon Bril met velletje, misschien iets voor de zomer.

arie

arie

Ja, soms kunnen de GK’s verbazend kinderachtig reageren. Het is toch fijn wanneer een Nijn gelukkig is en soepel reageert tijdens Sport en ook Spel?! Maar goed, we moeten nog even wachten op de Zon Bril. Heb wel plezier gehad met Zachte Sok, en dan hoor je eerst niets, en pas daarna: Niet knagen Arie!!! Laat de Sok heel!!

Nibbit

Nibbit

Goh, lieve Arie, daar zul je wel van geschrokken zijn.
Vooral, omdat Sok al een Gat heeft en dat hebben de GK’ s er toch eerst zelf ingemaakt.