Het was avond en donker, en in het vale licht van de monitor zat het Grote Duistere Konijn al een tijd over zijn toetsenbord gebogen. Toen leunde hij achterover in zijn stoel en las wat hij geschreven had:
“Dominee van Patjepee
hield niet van wilgekatjesthee”
Ja, dat was best een goed begin, vond hij - maar hoe nu verder? Want het was duidelijk dat hier nog enige aanvulling nodig was, bij voorkeur iets waar de beschaving mee vooruit geholpen werd, of wat recht deed aan de onmetelijke wijdsheid van het bestaan. Of iets over ufo's. Of dat alles tegelijk.
Er kwam niet direct een nieuw idee opborrelen, en hij besloot dat hij frisse lucht nodig had, dus trok hij zijn schoenen aan om een stukje te wandelen. In het donker en de stilte van de avond begon hij langzaam af te dalen in de diepere delen van zijn geest, en kwam er een vage contour van een idee opzetten ..
Toen werd hij opeens bijna geschept door een ikea-karretje, dat voortgeduwd werd door een stelletje kabouters. Hij moest snel opzij springen waarbij hij met zijn voeten in een plas terecht kwam, en kreeg intussen ook nog wat half verstaanbare verwensingen toegevoegd. Vloekend en soppend ging hij maar weer op weg naar huis. Waarom was hij ook vergeten dat dit de dag was waarop iedereen het grof vuil buiten zette, zodat je natuurlijk struikelde over de kabouters die de hopen afval doorzochten op dingen die ze konden gebruiken?
Thuis waren er droge sokken en warme thee, en de konijnen kwamen hem troosten. Maar het idee was hij al lang weer kwijt, en hoe het met dominee van Patjepee verder is gegaan zullen we misschien dus nooit weten.
Lees meer