Kabouter: naam onbekend. Soort: uit Centraal-Europa afkomstige dwergkabouter.Deze kabouter van een klein soort wordt in ons land niet zo vaak aangetroffen als zijn grotere verwant. Doorgaans woont hij in een verlaten konijnenhol, zonder veel aan het interieur hiervan te veranderen behalve het installeren van een garderobekast en wat gezellige verlichting, bestaand uit zelfgemaakte kaarslampjes vervaardigd uit oorvet en kunstig vervlochten neusharen.
Hij komt aan de kost door 's avonds in te breken in woningen, waarbij hij zich meestal toegang verschaft via een kattenluik, om vervolgens alle koekjes op te eten en alle melk uit de koelkast op te drinken. Hierna gaat hij meestal onder de keukentafel zijn roes liggen uitslapen (melk heeft een sterk benevelende invloed op deze dwergkabouter) op een stapel bijeengegaarde kussentjes.
Soms wordt hij 's morgens door de bewoners verrast; die zien dan een rood-groene flits richting kattenluik gaan, vergezeld door enige rauwe maar onverstaanbare kreten.