Knufje

Hoe zie je eruit? Hoe zou je jezelf omschrijven?
“Ik ben een klein dwergkonijntje, kleur madagascar.”

Knufje

Ben je man/vrouw of een “jeweetwel” konijn?
“Ik ben een echte man en geen je-weet-wel man.”

Burgerlijke staat (alleen, partner, vriend(en), groep)(evt. ander dier)
“Ik woon heerlijk alleen samen met GK’s.”

Favoriete voedsel?
“Eenmaal daags voor het slapengaan een yoghurt snoepje. Ook zoek ik graag de lekkere dingen uit de voorraad voedsel. Af en toe mocht ik knabbelen aan een evergreen en dan vooral de krentjes.
Wat ik echt helemaal niet lekker vind is wortel, behalve natuurlijk het loof want dat is heerlijk. Misschien vreemd voor een konijn, maar dat krijg ik echt niet weg. Misschien had ik het beter wel kunnen eten, want mijn oogjes zijn nu niet meer zo goed.”

Hoe is je huisvesting? Ben je er tevreden mee?
“Ik woon in een grote kooi binnen met een huisje met 2 raampjes erin, maar zodra een van de GK’s thuis is, mag ik het kooitje uit en dan ben ik voornamelijk voor de bank te vinden op het tapijt. Die plavuizen vind ik maar niks, veel te glad. Maar in de winter wel lekker warm door de vloerverwarming.”

knufje_2

Favoriete plekje / bezigheid?
“Voor de bank, op de handdoek liggen, slapen, keutels maken, plassen en het tapijt reorganiseren.”

Wat is je beste eigenschap volgens jou?
“Slapen en slopen. Ik kan erg goed verschillende poses aannemen. De braadslee stand, de zwaar hoofdje situatie, en de toetankijn pose (met 2 pootjes naar voren net als de sphinx).”

knufje_4

Leukste gewoonte / eigenschap van baas?
“Ik vind het altijd erg lekker als ze mee een aaibeurt geven, en ze hebben altijd van die lekkere dingetjes.”

Wat is je meest irritante gewoonte? (vraag aan GK)
“Ze vinden het vervelend als ik aan het tapijt knabbel. Maar ja, ik denk dan, hij is toch groot zat? Kan best een stukje af.”

Meest vervelende gewoonte / eigenschap van baas?
“De GK’s hebben zich volledig aan mij aangepast 🙂 Zomaar ineens opstaan. Lig je lekker te pitten, staat GK ineens op, dan schrik ik wel.”

Meest favoriete andere diersoort?
“Ik ken niet zo heel veel andere soorten. Bij mijn logeer GK hadden ze Okkie het konijn, was erg lief, en 2 poezebeesten, daar kon ik wel mee overweg, dus misschien een poezebeest?”

Minst favoriete?
“Nou, een jaar of 2 geleden, kwam er een reuze ballon (is dat een diersoort?) overvliegen. Daar ben ik toen erg van geschrokken, op het moment dat deze ging dalen en nog een beetje vuur spoot. Ik ben toen achter de tafelpoot gaan zitten, zodat ‘ie me niet kon zien, dat heeft me gered denk ik.”

Wat zijn je toekomstplannen? / Wat zou je graag nog eens willen doen?
“Tsja, als je 13 bent heb je weinig meer te wensen. Laat mij maar lekker van mijn oude dag genieten, lekker mijmerend en slapend.”

Waar vind je dat de Konijnenbond zich op moet storten?
“Op alles wat met dierenleed te maken heeft, of het nou nijnen zijn of niet.”

Is er nog iets anders wat je kwijt wilt?
“Ik geloof het niet. Ik heb tot nu toe een geweldig leventje gehad en vind het erg gezellig om jullie belevenissen te lezen op Pien & Kobus en af en toe mee te doen.”

Knufje

Knufje is ook naar Aldaar gegaan.

Terug naar het Licht.