Krummel

“Na veel aandringen van mijn kant word ik nu dus ook eindelijk in het Licht gezet. Wat dat GK van me toch altijd allemaal te doen heeft dat ze zoiets belangrijks maar steeds uitstelde!

 krummel_1

Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten ben ik van het ras Tan.
Dat betekent dat mijn rug glanzend zwart is en mijn buik en borst warmbruin van kleur zijn. Rond mijn ogen heb ik bruine randjes en mijn voeten zijn zwart en hebben ook bruine tipjes.
In augustus hoop ik 1 jaar te worden.

Ik ben een Konijn van het mannelijk geslacht en ik woon alleen. Dat wil zeggen; ik woon als Konijn alleen maar heb wel veel contact met mijn GKs.

Wat ik echt hééél erg lekker vind zijn de All Branndingetjes die mijn GK nog had staan van de vorige bewoner van mijn huis, Kabouter. Hij had ze nodig vanwege zijn gezondheid en dat is gelukkig voor mij niet van toepassing maar ik zou ze wél elke dag willen hebben.
Maar ook witlof, andijvie, paardenbloemen, gras, blad van de druif, wilgentakjes, hooi en stukjes hard brood gaan er in als koek.
Fruit vind ik, met uitzondering van banaan, niet zo geweldig. Appel, meloen, aardbei sinasappel… voor mij hoeft het niet. Het blád van de aardbei is trouwens wel erg lekker vind ik.
Wat ik nog niet onder ogen heb gekregen is de op dit forum veel geroemde brosse stroopkoek… wel stukjes cracker af en toe en dat is óók erg lekker kan ik melden.

Het prettigste plekje om te liggen… dat verschilt nog al eens. Toen ik hier pas kwam wonen werd er een zacht mandje onder mijn huis gezet om in te liggen, maar ik ging er náást liggen en at het liever op. Dus werd het weggehaald…tjaaa…
Momenteel lig ik graag in de Lange Smalle Doos. Die is ook heel geschikt om lekker in te graven en gaten in te bijten. Als ik hem helemaal heb gesloopt hoop ik dat ze een nieuwe voor me vinden want het schijnt dat GKs niet elke keer een nieuw campingbedje nodig hebben.
Nou, dan moeten ze maar gaan zoeken naar iets anders wat lang en smal is want zo’n doos… dat is echt helemaal het einde.

Mijn dagen zijn gevuld met veel dingen. Vervelen is er echt niet bij, zeker niet in de Zomer. Dan zijn mijn GKs veel meer buiten en krijg ik nog meer aandacht dan wanneer het kouder is. Én natuurlijk nog meer lekkere hapjes want ik kan errug goed dansen op mijn achterpootjes zo gauw de achterdeur open gaat en dat levert meestal wel het een of ander aan eetbaars op.
En de Lange Smalle Doos daagt me uit om er minstens 1x per dag een nieuw gat in te maken en dat is veel werk. Maar dat weten jullie natuurlijk al.

Mijn allerbeste eigenschap is dat ik er steeds ben voor mijn GK. Dat ze naar me kan kijken wanneer ik mooie sprongetjes maak en zo snel als de wind rondjes ren. En ook dat ze me kan aaien, dat vinden we gelukkig allebei fijn.

Slechte, irritante gewoonten heb ik eigenlijk niet al zeg ik het zelf. Ik ben gewoon Konijn in alles wat ik doe en laat. En dat wordt op prijs gesteld blijkbaar want toen ik onlangs wel érg konijnerig bezig was door een stoelkussen te slopen was ze niet eens boos op me. (ze had er nog wel een paar zei ze 😉 )
Wat ze wel jammer vind en een beetje mist is het feit dat ik er niet van houd om likjes uit te delen. Ze heeft er nog nooit ook maar 1 gehad van mij…
Ik mag haar echt wel hoor en dat mannetjes GK ook maar ik ben niet zo van dat kleffe gedoe. Ook op schoot zitten is tot dusver niets voor mij, dan ben ik zo weer vertrokken.
Wie weet wat ik ooit ga doen als beloning voor haar wanneer ze dat maffe hek weghaalt zodat in de tuin kan komen. Het gras is groen… er zijn heel veel plantjes die er heeerlijk uit zien… en ik mag er niet naar toe. Dat neem ik haar soms wel kwalijk.
En dan ga ik heel weemoedig zitten kijken met mijn neus in het hek…
Maar zij zegt dan tegen me “relativeren Krummel, ik begrijp het wel maar het kan nu nog niet anders en zo heel slecht ben jij echt niet af vergeleken bij veel van je soortgenoten”.

Met andere dieren kom ik eigenlijk nooit in contact. Af en toe komt er een poes kijken maar die blijft op eerbiedige afstand en zo hoort het ook 😉 My place is MY place, dat ze het maar weten!

Toekomstplannen. Mmmm. Toch echt wel op een keer de tuin in! Als ik tijd van leven krijg gaat dat zeker gebeuren wat mij betreft. En dan graaf ik gangen die in China eindigen… en dan ga ik jullie vertellen of Chinese konijnen ook spleetoogjes hebben… en dan ga ik GROTE rondjes rennen… en dan ga ik proeven van alles wat ik nu alleen maar kan ruiken en dan… en dan…en dan… ga ik misschien wel languit een dutje doen…

Zo, ik hoop dat ik me nu naar behoren heb voorgesteld en ook dat dit leuke forum nog lang zal blijven bestaan!

Dag dag allemaal!!

Krummel is naar Aldaar.

Terug naar het licht.