En Huib

Dit is een pagina gewijd aan Huib Spek, de grondlegger van de website van Pien en Kobus.
Genoemd naar uiteraard zijn eerste konijnen: Pien en Kobus.

Echter Huib deed veel meer en was bijzonder creatief. Hieronder zijn creaties.

KABOUTERBLOG

Kabouterblog

Kabouterblog

 

Er is een explosie van kabouters gesignaleerd. Ga naar het blog van Grandrabbit om de kabouters te kunnen onderscheiden die ook in jou buurt kunnen voorkomen! (Voor de volledigheid is hier nog een link naar de oude kaboutersite van de duistere verwant van Grandrabbit, Darkrabbit).

 

 

 

 

Er staat een nieuw jaar voor de deur

er staat een nieuw jaar voor de deur
jong en fris, met een blos op de kaken
maar ik heb nu dus even geen tijd
want ik ben net soep aan het maken

er staat een nieuw jaar voor de deur
jong en fris, met blozende wangen
dat komt me verrassend slecht uit
want ik wil net de kamer behangen

er staat een nieuw jaar voor de deur
jong en fris, maar met kleumende voeten
zal ik dan toch maar open gaan doen?
ach ja, het zal wel weer moeten

er staat een nieuw jaar voor de deur
jong en fris, maar met een traan op mijn gezicht
wil ik jullie vertellen dat Huib naar aldaar is
en hem wil eren met deze aanvulling op zijn gedicht

grandrabbit_2

Een huisje aan de dijk.

Aldaar in de verste verten staat een huisje aan de dijk. Het is een klein en comfortabel huisje met een hele grote tuin, Het wordt bewoond door een man die er lang voor heeft gespaard.

Elke morgen zodra de zon op is, Stapt de man naar buiten gevolgd door vele konijnen. De man inspecteert dagelijks zijn tuin, de rozenstruiken, de vlier, de wortelplantage en de paardenbloemenkwekerij. Hij bekijkt de bijen, die goed werk doen. En de vlinders die gewoon mooi zijn. Steeds is hij verbaasd dat het leven in de tuin er zo goed uitziet.

Terwijl de man daarna een klusje uitvoert, de dakgoot repareert of de schoorsteen veegt, Beginnen de konijnen te eten en te graven, hapjes hier en daar zodat de tuin er in de middag gehavend uitziet.

De man ziet dat nooit, want in de middag mijmert of tekent hij, Met de konijnen om hem heen. Soms tekent hij wolken, soms vlinders of iets abstracts. Maar meestal konijnen.

’s Avonds als de man en de konijnen allang weer gerieflijk binnen zitten, eten ze zelfgemaakte worteltaart, volgens een geheim recept. Ze drinken er van vlierbessen gebrouwen wiebelsap bij, die de ene keer wat meer naar het hoofd stijgt dan de andere keer.

Onderwijl kun je, als je goed kijkt, de kabouters uit de schuur zien komen. Ze mopperen en klagen en zeulen met harken, scheppen en gieters. Ze maken de gaten dicht die de konijnen hebben gemaakt en zaaien opnieuw in. Ze geven de planten water terwijl ze zich stiekem te goed doen aan het wiebelsap van de man. Aan het eind van de nacht verdwijnen ze weer geruisloos in de schuur.

Ze zien elkaar nooit, de man, zijn konijnen en de kabouters, maar ze kunnen niet zonder elkaar.

En zo blijft het altijd gaan, daar aan het mooie huisje aan de dijk … lees verder